Uw erkende vastgoed makelaar en uw partner voor alle werkzaamheden aan uw huis, voor investeringen en vakantie in zuidelijk Transdanubië, de zonnige thermaal- en vakantiestreek van Hongarije
venster sluiten
 
Zwembadbouw in Hongarije

Een zwembad kan vrijwel op elk grondstuk gebouwd worden. Afhankelijk van de plaatselijke situatie - denk aan hellingen, grondwater e.d. - kan de techniek bestwel variëren.

Centraal stuk van het bassin is de stalen wand, die op rails van hard plastiek staat, waarover een zwembadfolie gehangen wordt. Een vlies beschermt de folie op de grond. Een steekprofiel verbindt de zijkanten van de stalen wand, een handvaat rondt het bad naar boven af.

Hier presenteren wij de verscheidene standaard inbouw methodieken.

De inbouw
  
In eerste instantie maken wij onderscheid volgens de positie van de inbouw:
  • Vrij opstellen kunnen wij slechts kleinere ronde en acht-vormige bassins. Ovale zwembaden hebben door de gedeeltelijk rechte wanden niet de nodige stevigheid voor een vrije opstelling. Ook de grotere versies van de andere vormen hebben deze extra ondersteuning nodig. In ieder geval is een staalbetonnen plaat onder het bassin nodig.
  • Gedeeltelijk in de grond ingebouwd kunnen wij alle zwembaden leveren. Hierbij wordt een gedeelte van het bassin in de grond geplaatst en met mager beton van achteren opgevuld. Ook in dit geval staat het bassin op een betonnen plaat.
  •  Volledige inbouw in de grond is ook voor alle zwembaden mogelijk en meteen ook de meest elegante manier een zwembad in de tuin te integreren. Een rechtstreeks aan het bad aansluitende terras rondt het beeld af.
  •  Aan een helling is een combinatie uit volledige en gedeeltelijke inbouw vaak een zeer harmonische optie.
   
Met randstenen ligt het zwembad enkele centimeters onder het maaiveld, de randstenen buigen zich licht boven het handvat van het bassin en deze afgeronde vorm laat water uit de omgeving niet het bad in lopen, dat zo schoon gehouden wordt.
   
Alternatief kan het zwembad ook weinige centimeter boven het maaiveld uitsteken. Dit vergemakkelijkt het afdekken van het bad met het afdekzeil en de rand zorgt tevens voor schoon zwemwater. Deze variant lijkt een beetje op de gedeeltelijke inbouw, ook al hebben wij het hier slechts over een heel klein stukje.
 
schematisch overzicht
Fotodocumentatie
zo worden zwembaden gebouwd:
bouw van een ovaal zwembad
De rechten aan de afbeeldingen van de zwembaden liggen bij onze leverancier
 

 

venster sluiten
 

 

Géén menu zichtbaar?
Klik dan hier:
hoofdpagina met menu oproepen
  

Magyar Kúria Building Services Limited met kantoor in Várong, in de buurt van het thermaalbad Igal in Hongarije, is niet uitsluitend erkend makelaarskantoor, maar ziet zichzelf vooral ook als servicebedrijf rondom het onderwerp vastgoed, wees het gebruikt of voor het nieuw bouwen van uw woning, op uw eigen bouwgrond of een door ons bemiddeld grondstuk, als vakantiehuis, net zo als voor woondoeleinden. Behalve een huis in de toeristische centra, zoals bij voorbeeld Siófok aan het Balatonmeer kunnen wij u uw eigen boerderij in voor het dorpstoerisme interessante plaatsen aanbieden, net zo als een stadswoning in Kaposvár, Pécs of andere steden. Wij helpen u bij uw kuur of vakantie en ook als u wilt investeren tussen Balaton en Drava, wij werken voor u in de komitaten Somogy, Tolna en Baranya. Voor alle vragen kunt u contact opnemen met onzeklantendienst.